Mytylschool De Trappenberg, Links

Links

Zorg en handicap

logo Ango

Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie

www.ango.nl

De Ango is een algemene landelijke vereniging van, voor en door mensen met een functiebeperking en chronisch zieken.

 

logo Zorgwijzer

Leefwijzer: handicap en chronische ziekte

www.zorgwijzer.nl/zorgwijzers/handicap

In deze zorgwijzer worden de vier huidige wetten besproken waar mensen met een verstandelijke/lichamelijke beperking of chronische ziekte mee te maken kunnen krijgen.

 

logo Beatrixfonds

Prinses Beatrix Spierfonds

/www.prinsesbeatrixspierfonds.nl

Het Prinses Beatrix Spierfonds bestrijdt spierziekten en bewegingsstoornissen door het financieren van wetenschappelijk onderzoek en zet zich in om de kwaliteit van leven van patiënten en hun familie te verbeteren.

 

logo Per Saldo

Per Saldo

www.pgb.nl

Belangenvereniging van en voor mensen met een persoonsgebonden budget in Nederland.

 

logo Gebarencentrum

Nederlands Gebarencentrum

www.gebarencentrum.nl

Het Nederlands Gebarencentrum is het landelijk expertisecentrum op het gebied van Nederlandse gebarentaal (NGT) en Nederlands met gebaren (NmG).

 

website Het Sprekend Boek

Stichting Het Sprekend Boek

www.hetsprekendboek.nl

Stichting het Sprekend Boek wil kinderboeken elektronisch beschikbaar maken voor motorisch en meervoudige gehandicapte kinderen die niet zelf een boek kunnen pakken en lezen. De website van Het Sprekend Boek, die 24 september 2008 wordt gelanceerd, zal een paar sprekende boeken vrij aanbieden en verder via een abonnementsysteem.

   
logo Zorgverzekering Informatie Centrum

Zorgverzekering Informatie Centrum | Over PGB

www.zorgverzekering.org/algemene-informatie/awbz/wanneer-in-aanmerking-pgb/

Op deze website uitgebreide aandacht over wanneer u in aanmerking komt voor PGB

 

Werk, onderwijs & studie

logo Kennisnet

Kennisnet - Speciaal Onderwijs

http://speciaalonderwijs.kennisnet.nl

De site Speciaal onderwijs is gemaakt om een ieder die betrokken is bij het speciaal onderwijs te voorzien van achtergrondinformatie en nieuws, maar wil ook leerkrachten ondersteunen bij hun dagelijks werk. Zo biedt de site een forum waar u ervaringen kunt uitwisselen met collega’s.

   

logo Handicap + Studie

Handicap + studie

www.handicap-studie.nl

Expertisecentrum voor onderwijs en handicap, stimuleert dat jongeren met een functiebeperking succesvol kunnen studeren in de opleiding van hun keuze in het hoger onderwijs.

   

Vakanties & activiteiten

logo rolstoeldansen Alidans

Rolstoeldansgroep Alidans Almere

www.rolstoeldansen-alidans.nl

Stichting Rolstoeldansen Alidans Almere organiseert rolstoeldanslessen voor iedereen - met en zonder beperkingen- die zin heeft om van dansplezier te genieten.

   
logo Speel-O-theek 't Gooi

Speel-O-Theek 't Gooi

www.speelotheek-gooi.nl

Een speel-o-theek is hetzelfde voor speelgoed, wat een bibliotheek is voor boeken. Zo kunt u in de speelotheek 't Gooi een breed assortiment speelgoed vinden ter stimulering van sociale vaardigheden, motorische en/of verstandelijke ontwikkeling.

   
logo Wielewaal

Wielewaal

www.wielewaal.nl

Wielewaal organiseert al ruim 30 jaar vakantieactiviteiten voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking, een meervoudig complexe beperking of ADHD/Autisme Spectrum Stoornis. Het vakantieaanbod is breed: van een weekend Pinkpop tot een weekje Texel en van een survivalvakantie in de Eifel tot een rondreis door Egypte. De vakanties worden 1 op 1 begeleid door jonge, enthousiaste vrijwilligers.

   
logo Wigwam vakanties

Wigwamvakanties

www.wigwamvakanties.nl

Stichting Wigwam Vallei Nederland organiseert NSGK Wigwamvakanties voor kinderen en jongeren met een beperking, hun ouders en broertjes en zusjes. Twee weken kamperen in een aangepaste wigwam, met een avontuurlijk activiteitenprogramma voor alle kinderen.

   
logo Cruyff Foundation

Cruyff Foundation

www.cruyff-foundation.org

Mytylschool De Trappenberg is projectpartner van de Cruyff Foundation.

logo RonaldMcDonald Kindervallei

Ronald Mcdonald Kindervallei

www.ronaldmcdonaldkindervallei.nl

   
logo Park Spelderholt

Parc Spelderholt

www.parcspelderholt.nl

Parc Spelderholt, gelegen op een prachtig landgoed op de Veluwe, organiseert logeerweekenden. Jong, actief en leerling van het ZMLK of VSO? Dan zijn onze logeerweekenden ideaal! Altijd wordt er een leuk activiteitenprogramma gemaakt door ons activiteitenteam waarin ook het zelfstandig worden en het ontwikkelen van sociale vaardigheden aandacht krijgen.

   
logo Sportservice Noord Holland

Sportservice 't Gooi

www.sportservicenoordholland.nl of www.aangepastsporten.info

Helaas zijn er veel mensen met een beperking die niet aan sport doen, maar dit wel zouden willen. Aangepast sporten is er voor iedereen met een beperking, waarbij het kan gaan om een lichamelijke, verstandelijke, auditieve, visuele of chronische beperking.

   
logo Support Magazine

Support Magazine

www.supportmagazine.nl

Meer dan 2000 adressen van aangepaste accommodaties over de hele wereld. Talloze suggesties voor leuke bestemmingen in binnen en buitenland. Veel praktische tips.

   
logo KidsGids

Kids Gids

www.kidsgids.nl

De kidsgids staat vol attracties waaraan ook kinderen met een handicap of chronische ziekte (tot een jaar of veertien) aan kunnen meedoen.

   
logo Postbus 51

Postbus 51 - brochure "Ik heb wat, krijg ik ook wat?"

www.postbus51.nl

De brochure ‘Ik heb wat, krijg ik ook wat’ geeft een overzicht van alle bestaande compensatieregelingen in 2010.

   

Jongeren

logo Moov

Moov

www.moov.nl

'The place to be' voor jongeren van 12 tot 18 jaar met een handicap of een chronische ziekte. Jongeren kunnen hier chatten, cd-tips vinden, de gratis webletter ontvangen en nog veel meer. Moov.nl is de digitale hangplek waar gehandicapte jongeren in contact kunnen komen met leeftijdgenoten.

   
logo Ook jij

Ook jij

www.ookjij.nl

Voor verstandelijk gehandicapten die niet kunnen lezen en schrijven. Op deze site kunnen zij filmpjes, fotoverhaal en een aantal verhalen bekijken. Door de site is gemakkelijk te navigeren.

   

Communities

logo Leefwijzer

Leefwijzer

www.leefwijzer.nl

Community van, voor en door mensen met een handicap of chronische ziekte.

   

Van alles voor, door en over De Trappenberg

De Blauwe Vogel

Over de naam Mytyl

www.mytyl.be/blauwe_vogel.htm

De bron van de herkomst van de naam Mytyl is het sprookjestoneelstuk "De Blauwe Vogel" van de in Gent geboren Franse schrijver Maurice Maeterlinck.

   
Site Teken Mijn Verhaal

Stichting Teken Mijn Verhaal

www.facebook.com/TekenMijnVerhaal

 

De Stichting stelt zich ten doel de verhalen op te laten tekenen van kinderen tussen de 4 en de 18 jaar die, door een handicap of ziekte, zelf niet in staat zijn te tekenen. Op deze manier kunnen deze kinderen door middel van een striptekening hun verhaal en hun dromen vertellen. Het belangrijkste is dat de Stichting door middel van deze tekeningen een bijdrage levert aan het geluk van het gehandicapte kind. De verhalen worden getekend door professionele striptekenaars.

   
Site Vrienden van de Trappenberg

Stichting Vrienden van de Trappenberg

www.vriendentrappenberg.nl

 

Stichting Vrienden van de Trappenberg, opgericht in 1969, heeft als doel het welzijn te bevorderen van de kinderen en volwassenen die behandeld worden in Revalidatiecentrum De Trappenberg, zowel in de locatie Huizen als in Almere.

 

In 2008 maakt Ivo Niehe een documentaire om de stichting onder de aandacht te brengen van potentiële sponsoren. pijl Dit filmpje is ook op deze site te bekijken.

   
Site Vrienden van de Trappenberg

Theehuis T-berg

www.t-berg.nl

 

Theehuis T-berg is een thee- en koffiehuis in het Gooi. Het is ook een leerwerkplaats voor lichamelijk en meervoudig gehandicapte leerlingen van Mytylschool De Trappenberg in Huizen.